Nagyon köszönöm a hozzászólását, ezt a módszert ismertem. A problémám az, hogy - mint egyéb régi evőszeközöknél is - a kés pengéje más anyagból van. Nálam is a nyél ezüst - azzal nincs semmi baj, ragyogóan tisztítom, viszont a kés pengéje, ami nem ezüst,hát azzal van a gondom. Eddig még semmivel sem sikerült folttalanná tennem, így nem is tudok tálalni vele, mert nagyon csúnya. Kell vminek lennie, amivel tisztítható, mert régen csak csinálták valahogy? Nem volt mindig rozsdamentes evőeszköz!
Szódabikarbónával. Én megtettem és meg is lepődtem. Azért választottam ezt a megoldást, mert korábban mindig kellett egy kicsit sikálni is. Na, ehhez semmi kedvem nem volt. Jöjjön a tapasztalat.
Mi kell hozzá?
Ezüst tisztításához csupán négy összetevőre van szükségünk.: víz, szódabikarbóna, só és egy kis darab alufólia.
A recept nem bonyolult, csupán 4 lépés:
- kis tálka aljára tegyünk alufóliadarabkát
- rá az ezüstöt
- rá szódabikarbónát és sót
- öntsük fel forró vízzel
Villámgyorsan összeraktam. Amíg odatettem a vizet a vízforralóba, addig elővettem a tálkát és belehajtogattam egy kis alufóliát. Beletettem volna csak úgy is, de fotó készült Nektek róla, így szépnek és precíznek kellett lennie. :) Rá az ezüst és egy-egy teáskanál szódabikarbóna, illetve só. (Igazából ez nem volt több 30 másodpercnél, míg a lánc kapcsolójával legalább 2 percet szenvedtem. De győzelem, levettem!)