Fontoskérdések.hu - egy Kérdés-Válasz gyûjtemény
 
Fontoskérdések.hu - egy Kérdés-Válasz gyûjtemény
Belépés | Regisztráció
Keresés:
Hírlevélre:


FontosKérdés kategóriák:
RSS feliratkozás: Állatok, növények Állatok, növények
RSS feliratkozás: Családi kapcsolatok Családi kapcsolatok
RSS feliratkozás: Egészség, életmód Egészség, életmód
RSS feliratkozás: Egyéb kérdések Egyéb kérdések
RSS feliratkozás: Emberi kapcsolatok Emberi kapcsolatok
RSS feliratkozás: Ezotéria, spiritualitás Ezotéria, spiritualitás
RSS feliratkozás: Fogyókúrák, diéták Fogyókúrák, diéták
RSS feliratkozás: Gasztronómia, étel, ital Gasztronómia, étel, ital
RSS feliratkozás: Gyerekvállalas, nevelés Gyerekvállalas, nevelés
RSS feliratkozás: Közlekedés Közlekedés
RSS feliratkozás: Kultúra és közösség Kultúra és közösség
RSS feliratkozás: Műszaki eszközök Műszaki eszközök
RSS feliratkozás: Otthon, lakás Otthon, lakás
RSS feliratkozás: Pénz, üzlet Pénz, üzlet
RSS feliratkozás: Politika, jog Politika, jog
RSS feliratkozás: Sport, mozgás Sport, mozgás
RSS feliratkozás: Számítástechnika, IT Számítástechnika, IT
RSS feliratkozás: Szépségápolás, divat Szépségápolás, divat
RSS feliratkozás: Szerelem, párkapcsolat Szerelem, párkapcsolat
RSS feliratkozás: Szórakozás, hobby Szórakozás, hobby
RSS feliratkozás: Tanulás, oktatás Tanulás, oktatás
RSS feliratkozás: Tudomány Tudomány
RSS feliratkozás: Utazás Utazás
RSS feliratkozás: Ünnepek, évfordulók Ünnepek, évfordulók
RSS feliratkozás: Vallás, hitélet Vallás, hitélet


FontosInfok.hu kategóriák:
RSS feliratkozás: ÁllásInfo ÁllásInfo
RSS feliratkozás: BankInfo BankInfo
RSS feliratkozás: BiztosításInfo BiztosításInfo
RSS feliratkozás: BoltInfo BoltInfo
RSS feliratkozás: EgészségInfo EgészségInfo
RSS feliratkozás: GasztroInfo GasztroInfo
RSS feliratkozás: GépjárműInfo GépjárműInfo
RSS feliratkozás: HirdetésInfo HirdetésInfo
RSS feliratkozás: IngatlanInfo IngatlanInfo
RSS feliratkozás: KulturInfo KulturInfo
RSS feliratkozás: SzállásInfo SzállásInfo
RSS feliratkozás: SzolgáltatásInfo SzolgáltatásInfo
RSS feliratkozás: TelepülésInfo TelepülésInfo
RSS feliratkozás: UtazásInfo UtazásInfo


Hirdetések:


Csodaszarvas ebolt
Fontos Kérdések: Mi a véleményed az abortuszról?
 
Oldal felvétele a könyvjelzők közé Tovább küldés emailben Nyomtatás
Kategória: Fontos Kérdések > Egészség, életmód > Nők egészsége
Fontos Kérdést létrehozta: jozsef111 | 2016.02.17. 15:55
Új Fontos Kérdés indítása regisztráció nélkül >>
Válasz írása regisztráció nélkül >>
Anonim hozzászóló | 2016.06.28. 18:37 | #3512Válasz erre regisztráció nélkül >>
Ja, arról nem is beszélve, hogy ha valami félresiklik, és elég gyakran félre szokott, előfordulhat, hogy a nőnek nem lehet több gyereke, hogy az egész méhét el kell távolítani, mert begyullad, sőt akár egész hasüregre kiterjedő gyulladás is kialakulhat, ami finoman szólva is életveszélyes.
Ha a nő nem akar gyereket egyáltalán, akkor is jobb, ha elkötteti magát, és nem megöli a magzatát, ha véletlenül mégis becsúszik.

És csak hogy még inkább a magzatok megtartása mellett beszéljek: az ember csak akkor jön rá, milyen jó is lett volna, ha mégiscsak lett volna gyereke, mikor ott marad egyedül, öregen, betegen, nincs aki gondját viselje, nincs aki vigyázzon rá, szabad prédája minden bűnözőnek (lett légyen az betörő, utcai rabló, csaló, vagy akár korrupt idősotthon vezetője/dolgozója). Szóval azért én a gyerekvállalás-ellenesek helyében átgondolnám a nézeteimet.

Előző voltam.

Anonim hozzászóló
Anonim hozzászóló | 2016.06.28. 18:20 | #3510Válasz erre regisztráció nélkül >>
Gyilkosság. És jó lenne, ha ezt az emberek végrre elfogadnák, és nem a homokba dugnák a fejüket, meg önmagukat igazolnák gyenge és hazug kifogások mögé bújva.

Mégpedig azért, mert:

Kifogás Nr. 1.: Az anyának joga van a saját testéről való döntéshez.
Válasz: Az embrió nem része az anyja testének. Tény, hogy a fejlődéséhez szükséges, hogy ott tartózkodjon és rászorul az anyja általi táplálásra, de a petesejt és hímivarsejt egyesülésével egy önálló emberi egyed jön létre, saját génkészlettel, ami nem egyezik sem az anyjáéval, sem az apjáéval, hanem a kettő keveréke.

Kifogás Nr. 2.: Az még nem is ember.
Válasz: A megtermékenyült petesejt igenis élőlény, mivel bár sokáig az anyja táplálására van szorulva, de rendelkezik azzal a génállománnyal, amelynek segítségével külső behatás nélkül kifejlett ember lehet belőle (külső behatás alá most ne vegyük azt, hogy az anyja táplálja, mivel ha a megszületett ember sem jut táplálékhoz, nyilvánvalóan meghal ő is).
Az embrió azért is tekintendő élő embernek, mivel belőle csak ember lehet, és nem mondjuk búbosbanka vagy cseresznyefa.

Kifogás Nr. 3.: Az csak egy sejtcsomó, nem érez semmit, nincs öntudata.
Válasz: Az abortusz Magyarországon a 12. terhességi hétig engedélyezett, addigra meg már szívhangja van a magzatnak, és képes fájdalmat is érezni. Felvételek vannak róla, hogy menekül a méhbe feldugott porszívószerű szerszám elől, ami az abortusz közben darabokra tépi. Ez micsoda, ha nem gyilkosság?

Kifogás Nr. 4.: Sokszor spontán is elmegy egy magzat, hát mi van akkor, ha rásegítünk egy kicsit?
Válasz: Azért, mert az emberek természetes halállal is meghalnak, még nem kezdhetünk el körülöttünk gyilkolászni másokat.

Kifogás Nr. 5.: Nekem nem fér most bele az életembe egy gyerek, teljesen felborítaná, odalenne a kényelmem, nem tudnám eltartani, nem viselné el a párom, kutyám, macskám, tengerimalacom, mit szólnának a szomszédok stb.
Válasz: Előre kellett volna gondolkodni, az abortusz nem fogamzásgátlási módszer. Ha már mégis megtörtént a dolog (esetleg védekezett is a pár, és önhibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe), és nincs mit csinálni, akkor is ott van az örökbeadás (rengeteg meddő pár vár gyerekre az országban), illetve a gyermekvállalási támogatások, csak utána kell nézni, ráadásul az önkormányzattól is iényelhető segély, csak ezt sokan nem tudják. Ezenfelül a nagyszülők is szívesen be szoktak segíteni, új vagy alig használt babaruha a secondhand boltokban és az interneten szinte bagóért kapható (nem kell feltétlen áruházba menni érte), egyéb kiegészítőket szintén lehet olcsón kapni használtan, és valljuk be, egy kisbaba nem fog kienni a vagyonunkból. Az egyedüli nagyobb költség tulajdonképpen a pelenka, meg időnként a gyógyszerek, de azok sem egy ökör ára. Ha az ember lemond egy-két dologról (pl. moziba járásról, péntek esti bulikról, dohányzásról - amelyről mellesleg remélhetőleg lelkiismeretesen még a várandósság ideje alatt leszokott mind az anyuka, mind az apuka, mivel nincs joguk a gyermekük egészségét mérgezni - stb.) nem dob nagyot a kiadásokon. Mások véleményét meg szimplán le kell tojni. (Ha pl. apukajelölt elhagyja a nőt, akkor az egy seggfej, és nem sokat vesztett vele. Nyilván nehezebb úgy a terhesség meg a szülés meg a gyereknevelés, de biztosan lesz nagyszülő, rokon, jóbarát, aki támogatni fogja a kismamát.

Kifogás Nr. 6.: Nemi erőszak eredménye a magzat.
Válasz: Ez például lehetne egy valós kifogás, és abszolút érthető, mégis, itt is fennáll az örökbeadás lehetősége. Ne pusztítsunk el egy embert, ha nem muszáj. És ha örökbeadjuk a gyerekünket, nem jelenti azt, hogy sz@r élete lesz egy tömegszálláson, ahol senki nem szereti és nem figyelnek rá. Főleg most, hogy célkitűzéssé tette az állam, hogy minél több gyerek kerülhessen nevelőszülőkhöz, és lehetőleg megszűnjenek ebben a formában a gyermekotthonok.
De ettől függetlenül nem tudom elítélni az ilyen helyzetbe került, abortusz mellett döntő nőt, csak nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz választás elé állította az élet, és hogy ilyen szomorú végkimenetele lett a dolognak.

Kifogás Nr. 7.: Még mindig jobb, ha elveteti, mint ha megszüli és megöli.
Válasz: Jó esetben a babák kórházban születnek, és ott megakadályozzák az anyát attól, hogy kárt tegyen a gyerekében. Ha a baba kórházon kívül születik, és az anyja agyonveri, akkor azon sajnos tényleg nincs mit segíteni, de korábban kiemeltem, az abortusz is gyilkosság (csak sajnos azért nem jár börtön), úgyhogy lényegi különbség szerintem nem sok van.

Kifogás Nr. 8.: Genetikai beteg a gyerek.
Válasz: A genetikailag beteg gyerekek nagyjarésze úgyis spontán elhal a méhben. A másik, hogy sajnos nagyon sokszor tévednek az orvosok, azt mondják pl. hogy Down-kóros, és az abortusz utáni vizsgálatkor kiderült, hogy bocsi, tök egészséges volt a baba. Sok olyan párról is hallottam, akik úgy döntöttek, megtartják betegnek nevezett magzatukat, és szülés után kiderült, hogy kutyabaja a gyereknek. Tehát ezek nem biztos módszerek, arról nem is beszélve, hogy magzatvíz-vételezés szükségeltetik a vizsgálatokhoz, és mivel a baba a méhben folyamatosan mozog, nem marad egy helyben, ez rettentő veszélyes, volt már, hogy az orvos konkrétan kiszúrta a a szemét a tűvel. (Arról nem is beszélve, hogy fájdalmas is a vizsgálat, a tű bazi nagy, és a hasfalat át kell fúrnia, ami önmagában fertőzésveszélyes. Ismerős a negyedik gyerekével várandósan azt állította, hogy a magzatvíz-vétel jobban megviselte, mint az előző szülései közül bármelyik.)

Kifogás Nr. 9.: Veszélyben az anya élete.
Válasz: Ha ténylegesen így van, nyilvánvalóan az anya életét próbálják menteni az orvosok. Van olyan helyzet, hogy bár rizikósan, de így is meg lehet úszni egy terhességet és szülést komplikációk nélkül, de ha ez nem lehet, szerintem itt elfogadott lehet, ha az anya életét helyezik előtérbe.


Remélem, sikerült legalább elgondolkodtatnom a nagyérdeműt, ha meggyőznöm nem is, de azt el kell ismernie az abortuszpártiaknak, hogy ezek valós indokok, és nem bigott felfogás. Sőt szerintem az az önzőség, ha valaki csak vállat rántva közli, hogy "majd elvetetem, mit az nekem", ha becsúszott egy baba.

Szívem szerint én kötelezővé tenném, hogy minden egyes kismamának meg kelljen hallgatnia a magzatának a szívhangját, mielőtt elveteti a gyereket. Aki ezek után nyugodt lélekkel képes abortuszt kérni, az nem ember, hanem egy szörnyeteg.

Az abortuszpárti férfiaknak meg inkább azt javasolnám, hogy köttessék el magukat, ha nem akarnak gyereket (és ezt most minden gúny vagy rosszindulat nélkül mondom) - most már vannak olyan módszerek, amik a tesztoszterontermelést nem akadályozzák és magukat a heréket sem kell eltávolítani, tehát a férfiasságuk nem szenved kárt - mivel így még véletlenül sem hozhatják olyan helyzetbe a nőt, hogy ilyen súlyos döntés elé kelljen állnia, hogy gyilkossá kelljen válnia, ha meg akarja tartani a kapcsolatát.

Egyébiránt meg gumióvszer. És nem, kizárt dolog, hogy el lehessen felejteni felhúzni. Latexérzékenyeknek lehet kapni latexmenteset is. Nincs az a veszélye, hogy hormonprobléma miatt nem működik vagy elfelejtik bevenni (mint pl. a fogamzásgátlót), és véd a nemi úton terjedő betegségektől is. Ráadásul olcsó, drogériákban márkától függően 10-12 db-os kiszerelésben lehet kapni 500-800 Ft-ért is (esetleg olcsóbban, láttam 24 db-ost 1200 Ft-ért is, nem rosszabb, mint a márkásak; meg persze van drágábban is), de nem kell azt hinni, hogy csak a szupermarketek pénztárjánál kirakott 3db-os Durex létezik 1000 Ft-ért. Az különben is az egyik legmegbízhatatlabb márka, szakadozik, mint vihar után a felhőzet.

Fontos lenne az iskolákban a felelősségteljes viselkedésre nevelés, valahogy komolyabb formában (pl. hogy egy terhesség, szülés mivel jár; egy babának a nevelése mivel jár, mire van szüksége, milyen anyagi és életmódbeli megkötésekkel jár; a nemi betegségek mivel járnak), mert ami manapság megy (ha megy még egyáltalán), az vicc. A fiatalok gondolkodásmódját kellene megváltoztatni, mert amilyen önzővé ez a fogyasztói társadalom neveli őket, az borzasztó.

(Továbbá nem kell hullarészegre inni magunkat, nem csak azért, hogy ne ejtsenek teherbe vagy ejtsünk teherbe valakit, hanem azért is, mert visszataszító, emberhez nem méltó, és nem mellesleg egészségkárosító viselkedés is.)

Bocsánat, ha időnként offoltam, de ez egy elég sokrétű téma. És szívből remélem, hogy ezzel a kifejtéssel legalább egy abortuszt meg tudtam akadályozni, mert már akkor megérte.
Ráadásul a magyar népesség ijesztő mértékben fogy, és ez ellen is jó lenne tenni. De ez már csak sokadlagos.

Anonim hozzászóló
hobo1963 | 2016.02.19. 13:42 | #618 | Elõzmény: #548Válasz erre regisztráció nélkül >>
Alapvetően rossz. Rossz az anyának rossz a magzatnak, de persze ez a nők saját döntése. Nem törvényileg kell fellépni ellene, hanem tájékoztatással és megelőzéssel.

hobo1963
jozsef111 | 2016.02.17. 15:55 | #548Válasz erre regisztráció nélkül >>
Mi a véleményed az abortuszról?
Az abortusz az jog-e? Ki dönthet róla? Ki szólhat bele,és miért? Jó az abortusz magyar törvényi szabályázása?

jozsef111
Hasonló Fontos Kérdések ebben a témában
Névjegy ?
Cukrot és lisztet ti mivel helyettesítitek?
Kié lehet az aláírás?
Kié lehet az aláírás?
Kié lehet az aláírás?
Mányból Budapedtre induló buszjáratok
Hogy van a válásnál a gyerektartás?
 
Főoldal | Fontos Kérdések | Település infok | Lexikon | Ki kicsoda?
Legfrissebb Fontos Kérdések:
További Fontos Kérdések >>
 
Fontoskérdések.hu - Kérdés-Válasz gyűjtemény

Honlapunkról
Hogyan működik?
Hogyan vásárolhatok?
Ingyenes hirdetés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Írjon nekünk!
Hírlevelet kérek

Település infok
Fogalomtár, lexikon
Ki kicsoda? ............................ Mesetár: 2000 db mese

Családi kérdések
Állatos kérdések
Egészségügyi kérdések
Műszaki kérdések

Fontosinfok.hu Kövessen minket a Facebookon is!!! H kedvelsz minket lájkolj!! Fontosinfok.hu a közhasznú adtok gyűjteménye település információk foglaomtár ki kicsoda? Mesetár menetrendek stb. Fontosinfok.hu a közhasznú adtok gyűjteménye település információk foglaomtár ki kicsoda? Mesetár menetrendek stb. Fontosinfok.hu a közhasznú adtok gyűjteménye település információk foglaomtár ki kicsoda? Mesetár menetrendek stb. Fontosinfok.hu a közhasznú adtok gyűjteménye település információk foglaomtár ki kicsoda? Mesetár menetrendek stb. Fontosinfok.hu a közhasznú adtok gyűjteménye település információk foglaomtár ki kicsoda? Mesetár menetrendek stb.
© 2022 Fontoskerdesek.hu | Hírlevél | Elérhetõség | Üzletszabályzat | Médiaajánlat | Szerzõi jogok | Fontoskerdesek.hu adatvédelmi elvei